Consejos
Sandrews > Blog > Consejos > Com recupero la terrassa que en el seu dia vaig tancar?

Com recupero la terrassa que en el seu dia vaig tancar?

08/06/2020 | Consejos

Pot ser la opció més fàcil, si es que posar-te a fer obres no es el teu fort o vols evitar les molèsties que ocasiona el tornar a fer reformes a casa teva, sigui canviar-la. A Sandrews & Family immobiliària a Figueres i Alt Empordà (únicament centrats en la compra-venda), vostè podrà trobar un ampli catàleg de excel·lents propietats, finques, pisos, cases, etc. Amb sortida i espais oberts, jardins, amplies terrasses, etc. També treballarem i gestionarem la venta de la teva actual propietat.

Però, si pel contrari decideixes recuperar la teva terrassa, i aventurar-te en la reforma, aquí t'expliquem com.

Ja estem comptant els dies per a l'arribada de l'estiu, tot i que sigui un dels més atípics que haguem viscut. A qui no li agradaria tenir una terrassa o balcó a casa per a poder aprofitar l'aire lliure?

Màxima després dels mesos de confinament en els que vas posar en dubte aquella decisió que tan bona et va semblar en el seu dia: tancar la terrassa i incorporar un espai extra al menjador.

Perquè tenir un menjador més gran està molt bé, al cap i a la fi, es la part de la casa en la qual més temps passem. Però escolta, què bé t’hagués anat aquesta terrassa per tal de que et dones el sol en aquests mesos de quarantena!

Així que si t'estàs plantejant un retorn a la seva situació original, aquí t'expliquem com fer-ho, si es possible i en quins detalls t'has de fixar.

"No importa que sigui petita, la clau es definir què volem fer en aquest espai i quina serà la seva funció, així com la ubicació i la orientació. En la orientació influeix el sol, si està o no coberta, si està exposada a grans corrents d'aires, el tipus de plantes que puguin sobreviure en dites condicions, etc. En la ubicació hi influeix si està a plantes baixes de l'edifici, la privacitat, si el venta està en plantes altes, si la zona es sorollosa o contaminada, o fins i tot si els edificis estan molt a prop entre ells", explica Pablo Garcia, de Atrezo Arquitectos.

Anem ara a explicar com ho pots fer: "La terrassa oberta, si la tenia el edifici en el seu projecte i llicència, es un dret que es va adquirir i restablir la legalitat (si va ser tancada sense llicencia) sempre serà possible, però demanant els permisos necessaris al tractar-se d'una obra exterior que afecta a la configuració de la fatxada". Aclarí.

En aquest punt poden sorgir alguns dubtes: "Si la vaig tancar sense llicència i ara demano el permís per obrir-la, poden sancionar-me? Si han passat entre 6 i 3 anys, depenent del municipi, no hi hauria d'haver problemes ja que la infracció hauria prescrit".

Una altre qüestió, si quan vas ampliar, vas tirar el mur de fatxada, tens que reconstruir el forat per el qual s’accedia a la terrassa? "Si, haurem de reconstruir dit forat exactament igual que estava amb el mateix material i acabats".

També està l'opció de canviar-lo, però amb l'acord de tota la comunitat de veïns i prestant un projecte unificat de fatxada al Ajuntament", afegeix Garcia.

Podré tenir la terrassa i un menjador tan funcional com abans? "En la majoria dels casos es possible amb una bona distribució. Haurem de pensar que la terrassa es la continuïtat del menjador i posar portes d’accés que permetin al màxim la seva vinculació".

Si al final t'animes, això es el que s'ha de tenir en compte: "S'ha d'evacuar l'aigua de la pluja de la mateixa manera que es feia abans i si es possible connectant amb la baixant de la xarxa de pluvials del edifici. S'ha de restablir les pendents per dita evacuació ja que al igualar el nivell amb la casa aquestes pendents s’hauran perdut. Sempre complint en tot el possible el codi tècnic de la edificació. A demés, s'ha d'impermeabilitzar de nou, tan la base com el perímetre de la terrassa. Els punts mes importants i de major conflicte perquè puguin generar humitats es el trobament del parament horitzontal amb el vertical i el trobament amb el embornal", assegura l'arquitecte.

Per suposat, tot i que es tracti de una obra senzilla es necessari que intervingui un tècnic habilitat, bàsicament per tal de que llavors no ens portem les mans al cap amb possibles imprevists.

Font Idealista News.

Vols estar informat sobre les nostres novetats?

APIS HOMOLOGADOS DE:


© Copyright 2024 Sandrews - Tots els drets reservats.